Tøffetoget

Tøffetoget er bygget ved Dotto-fabrikken i Italia.

Tøffetoget består av et lokomotiv med plass til sjåfør og konduktør. Bak er det festet 2 passasjervogner med 5 rader av 4 sitteplasser per rad. 
 
I alt utgjør det 42 sitteplasser og en lengde på 13 meter.
Mini-Toget har en makshastighet på 20-30 km/t med passasjerer.
 
Lokomotiv av Mini-toget drives av en Perkins Diesel motor, 4-sylindret diesel. Girkasse: mekanisk med 5-trinns + revers. Hydrauliske skivebremser forhjulene, trommelbremser bakhjulene (midtre hjul er free), med vakuum servo. Mekanisk håndbrekk.
Lokomotivet er også utstyrt med brannslukningsapparat av godkjent type, samt førstehjelpsskrin.
Lokomotiv har plass til sjåfør og 1 stk. konduktør/billettør.
 
Vogner er åpen med tak på, rammestyring, luft bremser.
Utstyrt med fire sentrale avdelinger tilgjengelige gjennom fire dører. Vogner er utstyrt med sittebenker ovenfor hverandre. Alt av vognen sitteplasser er belagt av myk skinn. Hver vogn har 5 rader av 4 sitteplasser per rad. I begge vogner er 40 sitteplasser.
Alle vogner er utstyrt med speaker anlegg slik at informasjon fra guide er tilgjengelig i hele toget.
 
Tøffetoget gjennomgår årlig kontroll for å tilfredsstille alle dagens krav til sikkerhet og vedlikehold.

Mini Ekspressen

Mini Ekspressen er bygget ved GOPO-fabrikken i Belgium.

Mini Ekspressen består av et lokomotiv med plass til sjåfør og 2 konduktører. Bak er det festet 2 passasjervogner med 26 sitteplasser per vogn.

I alt utgjør det 55 sitteplasser og en lengde på 19 meter.

Mini Ekspressen har en makshastighet på 20-30 km/t med passasjerer.

Lokomotiv av Mini Ekspress tog, bygget på en Isuzu chassis og har 3.0 L 140 hK diesel motor. Den har et langt chassis med tvillinghjul og bakhjulsdrift. Girkasse: mekanisk med 5-trinns + revers. Hydrauliske skivebremser på forhjulene, trommelbremser på bakhjulene. Mekanisk håndbrekk. Lokomotivet er også utstyrt med brannslukningsapparat av godkjent type, samt førstehjelpsskrin. Lokomotiv har plass til sjåfør og 2 stk konduktører/billettører.

Vogner er lukket med tak på og med skyvevinduer, sitteplasser er belagt av myk skinn. Vogner kan oppvarmes, har rullestolrampe hver vogn, rammestyring og har luftbremser. I begge vogner er 52 sitteplasser.

Alle vogner er utstyrt med speaker anlegg slik at informasjon fra guide er tilgjengelig i hele toget.

Mini Ekspressen gjennomgår årlig kontroll for å tilfredsstille alle dagens krav til sikkerhet og vedlikehold.

 

Våres tog kjører sightseeing, ved markeder, firmafester, bryllup, bursdagsfeiringer etc, samt mange andre arrangement for både private og bedrifter over hele landet.